Visie

Onze stichting

Bij Tiny Houses Goeree-Overflakkee houden we ons bezig met een van de meest elementaire levensbehoeften: huisvesting. En in het bijzonder, duurzaam wonen. Onze stichting bestaat uit 3 bedrijven: Bouwbedrijf P. van den Boogert en Zoon, Goed voor Goed, en DZP B.V. Samen proberen wij meerdere doelgroepen te voorzien van betaalbare en duurzame Tiny Houses en proberen we waar mogelijk een meerwaarde voor de gemeenschap te zijn.

Onze doelgroepen

Betaalbare huisvesting voor meerdere doelgroepen is ons uitgangspunt. Als je pas afgestudeerd bent en overweegt een eigen huis te kopen, dan sta je dikwijls met je rug tegen de muur. Door de onzekerheid over een carrière op lange termijn en een stabiele toekomst, is het niet altijd makkelijk om een betaalbare woning te vinden. Het kopen van een Tiny House is dan een haalbare en duurzame mogelijkheid. Ook voor ouderen een goede optie. De pensioenleeftijd gaat omhoog, maar niet iedereen wil langer blijven werken. Om toch eerder met pensioen te gaan is kleiner wonen een optie om de woonlasten te verminderen.

Meerwaarde gemeenschap

In Nederland bestaan Tiny House projecten doorgaans altijd uit meerdere woningen die dicht bij elkaar in de buurt staan. Bewoners hebben vaak dezelfde kijk op het leven en werken samen aan het onderhoud van de leefomgeving. Onze Tiny Houses worden deels gebouwd door mensen met een beperking onder begeleiding van een technische supervisor. Op deze manier kunnen we werkervaring en in sommige gevallen een opleiding bieden aan mensen die, om wat voor reden dan ook, weinig of geen uitzicht hebben op het vinden van werk.